Saturday, February 26, 2011

Mis ma selle lihaga tegin, ei mäletagi enam. Igatahes sai hea ja pilt ajab suu vett jooksma.

Picture 147

Friday, February 25, 2011

Chirashi sushi

Sushi, mis jaapanlaste seas olla tuntud kiirtoiduna. Mulle sobib! Pärast eelmist edutut mökerdamist, tegin suure rõõmuga omale taldrikutäie lihtsat, head ja paremat. Riis taldrikupõhja, kalavärgid ja kurk peale, sojakastet ka maitseks ja valmis. Aedvilju oleks rohkem tahtnud, aga ei olnud käepärast. Igatahes soovitan.

Picture 123Picture 129

Thursday, February 24, 2011

Tuunikala

Mul õnnestus eurosegaduses kulutada mõnevõrra rohkem raha kui ma oleks tahtnud. No neid hindu oli kalapakil ju igasuguseid – kilohind kroonides, kilohind eurodes, tühikind eurodes, tühikind kroonides. Küllap oleks see värske tuunikala mekkimata jäänud, kui ma poleks seal neid hindu valesti lugenud. Aga iseenesest maitses ju hea – kerge ja õrn. Proovisin uut tüüpi sushit ka, aga no ei tulnud üldse välja. Kalatükid tulid liiga kitsad, esiteks. Ja no seda riisipallikest sinna alla vormida oli ikka täitsa võimatu. Esimene lagunes täielikult sojakastmesse ära :) teisi ma sinna enam ei toppinudki. Oleks vist pidanud käed korralikult märjaks tegema, oleks vähem riis käte külge kleepunud.

Picture 118

Tuesday, February 22, 2011

loomaliharullid

Olen jätkuvalt turulkäimise fänn. Nii ilusat ja head liha saab sealt. Seekord tõin loomaliha, lõikasin õhukesed viilakad, haamerdasin nad veel õhemaks, et oleks hea rulli keerata. Retsept nägi ette täidiseks rosinaid ja pähkleid, aga mul tuli lisaks veel sibul ja porgand ja kesse enam mäletab, mis seal kõik sees oli. Tikud tuleb rullile ka sisse pista, et laiali ei laguneks. Siis natuke praadida rulle pannil ja potti, koos tomatikonservi, küüslaugu, õli ja maitseainetega. Podisema pidi vist vaid 15-20 mitutit. Kui üle keeta, siis läheb liha kõvaks ja kuivaks. Proovisin järgi -  ei soovita. Mahlasena on oluliselt mõnusam.

Picture 142 Picture 140

Monday, February 21, 2011

krõbe!

Ometi kord õnnestus mul sushitegu nii, et nori leht ei vettinudki ära, jäigi kergelt krõbe ja väga mõnus. Nipp seisnes lihtsalt selles, et hommikul keedetud riis jõudis õhtuseks sushirullimiseks ilusti maha jahtuda. Olen seni kärsitu olnud ja lehvikut, mida vist traditsiooniliselt riisi jahutamiseks kasutatakse, mul ei ole.

DSC_0776 DSC_0773

P.S. Registreerisin end just Lianni Stuudio väikesele sushikoolitusele

Sunday, February 20, 2011

õunasõrnik

Et õunapannkoogid olid head, tegin ka õunasõrnikuid. Sõrnik nagu sõrnik ikka, aga riivisin ka õunu sisse. Pakk kohupiima - seda kandilises pakis, mitte tuubis - üks muna, tunde järgi jahu, suhkrut ja õuna. Natuke pätsikeste vormimist, natuke praadimist. Ja voila!

Picture 152

Saturday, February 19, 2011

Külm on!

kapist sooje riideid vaja võtta

kass kapis

Wednesday, February 9, 2011

Hea inimene, tule aita!

help-logo-ketas-120x120 Olen juba ammu mõelnud, et Eestis võiks olla koht, kus kõik, kes tahavad teha midagi head või kedagi aidata või midagi ära anda või lihtsalt vabal ajal midagi kasulikku teha, leiaksid üles need, kellele seda abi või tuge vaja oleks. Nüüd on asi tõsiselt kätte võetud ja HELP.EE tegeleb suurejoonelise vabatahtliku töö ja teineteise abistamise promomisega. Ei ole meil ju see vabatahtlikkus kombeks ja ei oska enda abi kuhugi pakkudagi – ei tea, kes ja mida võiks vajada. Ja muidugi alatine küsimus – kuhu anda oma väikseks jäänud ja ära tüüdanud riided?! Siin on mõni võimalus. Ja mööblit vajavad nemad.

hulgas on nii sündantlõhestavaid lugusid, et õudne kohe. Jääpurikaohver Milana ja tulekahjus kodu kaotanud pere, näiteks. Aga on ka võimalus toetada organisatsioone, mis tegelevad laiemate teemadega, mille jaoks kahjuks riigi ja KOVide rahakotist raha ei jagu – asenduskodud ja lastekodud hakkavad kohe silma, kõnehäirega laste lasteaed, rinnavähi sõeluuringu peene masina ostmine ja muidugi erinevad loomade varjupaigad.

Ühesõnaga, väga hea algatus! Loodan ainult, et lisaks rahalisele abistamisele tekib sinna lehele ka võimalusi jõu ja nõuga kaasalöömiseks. Just sellised projektid nagu näiteks vanem võde-vanem vend ja mtüd kellele võiks vabatahtlike tööd vaja minna. Aga võibolla on hoopis selleks mõeldud teine koht – www.vabatahtlikud.ee.

Thursday, February 3, 2011

Soolatud veiseliha

Ostsin uue kokaraamatu – Veise ja lambaliharoad. Lugesin üle, see on mu kahekümneviies kokaraamat. Tõsi, päris kõiki oma kokaraamatuid ma ei ole kasutanud kuigi sageli, mõnda vist üldse mitte, aga see läks küll kohe käiku. Eriti intrigeeriv tundus soolaliha – purustatud must pipar, purustatud kadakamarjad ja sool. Sellega tuli toores liha paksult sisse hõõruda, kaussi, kile peale, raskus ka peale ja 24 tunni pärast oli liha valmis. Päris palju vedelikku tuli välja, liha oli kokku tõmbunud, maitsestunud, pehme ja hõrk. Väga mõnus punase veiniga maiustamiseks, aga ka toorsalatisse sobib see imehästi.

Siin on üks retsept, väga sarnane, ainult mingi salapärane lihapehmendaja on juurde lisatud.

Picture 146 Picture 144

Wednesday, February 2, 2011

kõrvits supiks

Sulatasin üles karbikese kõrvitsapüreed, keetsin juurde kaks kartulit ja porgandi, lasin kõik mikseris kreemjaks ja lisasin toorjuustu, natuke ka parmesani ja muskaatpähklit maitseks. Röstitud päevalilleseemned ja kanafileetükikesed ka keskele ja ongi valmis :)

DSC_0724 DSC_0730

Tuesday, February 1, 2011

Päikeserõõm

Mõni päev rõõmustab meid ilusa päikesepaistega ja siis näeb kogu ilm ja maa kohe palju mõnusam ja ilusam välja

Picture 028 Picture 007 Picture 008