Thursday, February 3, 2011

Soolatud veiseliha

Ostsin uue kokaraamatu – Veise ja lambaliharoad. Lugesin üle, see on mu kahekümneviies kokaraamat. Tõsi, päris kõiki oma kokaraamatuid ma ei ole kasutanud kuigi sageli, mõnda vist üldse mitte, aga see läks küll kohe käiku. Eriti intrigeeriv tundus soolaliha – purustatud must pipar, purustatud kadakamarjad ja sool. Sellega tuli toores liha paksult sisse hõõruda, kaussi, kile peale, raskus ka peale ja 24 tunni pärast oli liha valmis. Päris palju vedelikku tuli välja, liha oli kokku tõmbunud, maitsestunud, pehme ja hõrk. Väga mõnus punase veiniga maiustamiseks, aga ka toorsalatisse sobib see imehästi.

Siin on üks retsept, väga sarnane, ainult mingi salapärane lihapehmendaja on juurde lisatud.

Picture 146 Picture 144

1 comment:

  1. papaiin on sihuke kaval ensyym, mis lõhub teisi valke - murendab liha näiteks. Tead kyll - nagu ananassimahla juues läheb suu kergelt hellaks ja vahel suisa katki.

    ReplyDelete