Tõin koju kala. Ei, ei ole ma kalameheks hakanud. Käisin lihtsalt poes. Terve suur forell vaatas mind siis laualt ja mina teda vastu ka. No mis temaga teha? Armeed mul toita pole, ise ka pole seitsme mehe isuga. Soolasingi siis osa kala sisse. Tundus keeruline, aga oli lihtsamast lihtsam. Lugesin küll läbi erinevaid retsepte, kuid tegin sellest peamise ühe järelduse – tunde järgi tuleb kalale lihtsalt soola peale määrida ja ongi. Suhkur ja pipar käisid ka – mõlemad soolaga võrreldes oluliselt väiksemas koguses. See tunne ongi põhikomponent, sest soola hulk sõltub ju kalatükkide suurusest ja paksusest ja isiklikust maitsest, kui soolast kala soovida. Igatahes järgmisel päeval oli soolakala valmis. Kaua säilib, veel ei tea. Ah, ja fileerisin kala ka elus esimest korda
No comments:
Post a Comment