Thursday, January 27, 2011

Kuidas ära rikkuda pannkoogid?

Pannkoogid tunduvad väga lollikindel kraam, üsna raske on neid ära rikkuda. Mul vanaema vanasti võis pannkoogi sisse panna eelmisest päevast üle jäänud söögi – olgu siis kas ühepajatoit või tatrapuder – ja ikka tulid täiesti suurepärased need pannkoogid.

Mul aga õnnestus pannkookide pekkikeeramine täielikult. Plaan oli teha kõrvitsapannkooke – kõrvitsauputus on jätkuvalt. Püreestasin siis natuke kõrvitsat ära, lisasin muna, lisasin piima ja avastasin, et jahu on otsas. Pühapäeva hommikul, kujutate ette! Leidsin ainult täistera odrajahu, mille ka taignasse keerasin. Retsept nägi veel ette ka kaneeli. Tainas tuli kummalist hallikat värvi, mis ei kadunud ka siis, kui koogid ära küpsesid. Ja tulemus krõmpsus-krudises hamba all kummaliselt ja maitse oli kuidagi imelik. Täielik ebaõnnestumine. Jätke siis meelde – pannkoogi tegemiseks on tarvis jahu! :)

Picture 111

No comments:

Post a Comment