Wednesday, April 28, 2010

Soovitan: Kadri Voorand

Eile ei teadnud ma Kadri Voorandist suurt midagi, tänasest olen aga valmis iga kell ta kontserdile tõttama. Sain oma elu parima kontserdielamuse osaliseks. See noor tüdruk on sõnulseletamatult võluv ja andekas. Ma ei kujuta ette, milliste emotsioonidega seda imekaunist ja sharmantset tütarlast veel meessugu vaatama pidi kui ta minugi ihukarvadeni ära võlus. Külmavärinaid tekitav hääl ja muusika.

Laulis ilusat Eesti armastusluulet, mille ta ise koos Virgo Sillamaaga viisistanud oli. Bassist Taavo Remmel oli ka pundis. Väga meeldiv koosseis, parajalt vähe helisid, et kõigi nende ilu kuulda.

Ma ei ole paljudel kontserditel elu jooksul käinud, aga kunagi varem ei ole ma näinud, et muusik ennast selliselt publiku ette laotaks ja emotsionaalses mõttes alasti seal seisaks. Mõelda, inimesed ei näita ju avalikkus ees tavaliselt emotsioone, eriti veel võõraste inimeste ees. Lauljad näitavad. Head lauljad. Ja Kadri emotsioonid olid näole kirjutanud. Eesti keeles laulmine mõjub ka nii hästi, jõuab justkui lähemale.

Kelmikust jagus kontserdisse ka. Üks lemmik oli väikese varblase lugu. Väike varblane oli nimelt hallis kaubahallis, kus kõndis Kadri. Lendas makaronipakile, kohvipakile, õllekastile. vaene väike varblane. aga vähemalt ei pea ta seal nälga tundma, rõõmustas ta :) Ka tülilaul, kus paarike vaidles, kas on õige öelda ämber või pang, varrukas või käis, oli sharmantne ja näitlejameisterlikkusega esitatud. Oh, ja kui nad veel improviseerima hakkasid – Kadri avas ühe luulekogu juhuslikust kohast ja hakkas avanenud luuletust ette laulma. võimas improviss arenes. võimalik, et üks mu lemmiklugusid kasvas sellest välja.

Ja tagatipuks, või õigemini alustuseks, sai näha vene kultuurikeskuse seintel mitmeid fotonäituseid ja muuhulgas Kaupo Kikase väga lahedaid mustvalgeid portreefotosid erinevatest jazzmuusikutest. Näituse Backstage teine osa pidi sündima just neil päevil sealsamas koha peal.

Kuigi pildil on punnis põskedega mees, laulab selles videos ilus Kadri ;)

No comments:

Post a Comment